Shurenkan Aikido Sportegyesület - Budapest III. ker - Aquincum, Budajenő, Dunakeszi, Pilisszentiván, Hűvösvölgy

GY.I.K

Gyakran ismételt kérdések

Gyakran ismételt kérdések

A gyakorlás elkezdésével kapcsolatos legtöbbször feltett kérdések, és az azokra adott válaszok.

 • Hol működnek a Shurenkan Aikido Sportegyesület csoportjai?

  Egyesületünk csoportjai négy különböző településen működnek, a dojok címeiről és az edzésidőpontokról bővebben az alábbi oldalakon lehet tájékozódni:

  1. Aikido Pilisszentiván Dojo
  2. Aikido Dunakeszi Dojo
  3. Aikido Csillaghegy Dojo
  4. Aikido Budajenő Dojo
  5. Aikido Hűvösvölgy Dojo
 • Hogyan lehet csatlakozni a csoporthoz?

  Csoportjainkhoz folyamatosan lehet év közben is csatlakozni, akár előzetes bejelentkezés nélkül is. A gyakorláshoz az első néhány edzés alkalmával teljesen megfelelő egy kényelmes tréningnadrág és egy fehér póló.

 • Hány éves kortól lehet csatlakozni a gyakorlásokhoz?

  Az Aikido Shurenkan Dojo több, különböző korosztályú gyermekcsoportot működtet a gyakorlások helyszínein, a legkisebb (óvodások, kisiskolások) csoportba 4 éves kortól várjuk a kis aikidókákat, felnőtt csoportunk 13-14 éves kor betöltését követően látogatható.

 • Mennyi idős korig lehet csatlakozni és edzeni?

  Az aikido gyakorlásának nincs maximalizált életkora, a leghíresebb sensei-ek 80 éves korukban is rendszeresen gyakorolnak, több edzőtársunk jóval 50 év felett csatlakozott az Aikido Shurenkan Dojohoz.

 • Milyen díja van az edzéseknek?

  A csoportokhoz való csatlakozáskor teljesített első edzés minden esetben díjmentes. Ezt követően az alábbi díjakkal kell számolnia a gyakorlónak: .

  1. Éves egyesületi tagsági díj (gyermek 2500,-ft/fő/év; felnőtt 4500,-ft/fő/év)
  2. Havi tagsági díj: Az Dojo, Egyesület folyamatosan működő intézmény, fenntartása is folyamatos kötelezettséggel jár. A költségvetést illetően fontos a kiszámíthatóság, ezért a folytonosság elve az egyesületi tagok havi díjfizetési rendszerében is tükröződik.

   A fizetéresre vonatkozó részletek:

   A gyermekek, valamint a felnőttek (egyesületi tagok) a havi díjat 10 hónapon keresztü (szeptember - június) fizetik egyenlő bontásban (vagy beiratkozástól az év végéig arányosan). A havi tagdíj fizetése részvételtől független, a tagság folyamatos fenntartását szolgálja.

   Az összeget nem befolyásolják a szünetek, a nyaralások, Félhavi díj, edzésdíj, stb. fizetésére nincs lehetőség.

   Ha nem tagja dojonknak, más klubban gyakorol, de szeretne részt venni edzésünkön, ebben az esetben lehetősége van edzésdíjat fizetni, melynek összege 2500,- Ft/edzés.
 • Kell-e külön biztosítási díjat fizetni?

  Nem. A Shurenkan Aikido Sportegyesület minden tagja számára díjmentesen szolgáltatja a baleset biztosítást A baleset biztosítás részletei:.

  1. Területi hatály: egész világ
  2. Fedezet típusa: 24 órás
  3. A balesetbiztosítás minden tagra érvényes, kiterjed a normál gyakorlásokra, edzőtáborokra, szemináriumokra, kirándulásokra egyaránt, melyet az egyesület szervez! Érvényes ezen kívül a nap 24 órájában az egész világon, bármilyen tevékenységre!
  4. A szolgáltatás káresemény bekövetkeztekor az egyesület igazolásával vehető igénybe, ennek feltétele a gyakorlóra vonatkozó kötelezettségek teljesítése, a tagság fenntartása, a havi tagsági díjak megfizetése!