Shurenkan Aikido Sportegyesület - Budapest III. ker - Aquincum, Budajenő, Dunakeszi, Pilisszentiván, Hűvösvölgy

Dojok, edzések

„A lelkesedés a kiválóság atyja.” – Bruce Alan Johnson

image description

Gyerekcsoport

A gyerekek mozgásérzéke 4-5 éves korban hirtelen fejlődésnek indul. Ez a kor egyben a szellemi fejlődés fontos időszaka is...

image description

Felnőtt csoport

A felnőttek edzésén az aikido teljes ismeretanyagának átadása történik, kezdve a különböző eséstechnikáktól a pusztakezes és..

image description

Fegyveres gyakorlatok

A pusztakezes technikák mellett az aikido gyakorlásának másik pillérét a fegyveres gyakorlatok jelentik. Az edzéseken használt fegyverek..

image description

Ueshiba Morihei, O-Sensei

Az aikido mint hivatalos megnevezés 1942 februárjától van érvényben. Ezt megelőzően e harcművészetet különböző neveken volt ismeretes, bár a lényege mindig ugyan az volt. Alapítója Ueshiba Morihei (1883-1969), O-Sensei volt.

Ueshiba Morihei a világ egyik legnagyobb harcművésze volt. Tehetsége abban rejlett, hogy a hatékony harcművészeti technikákat mély spiritualitással ötvözte. Sok harcművészet mestereként a budóból a mély filozófiai részt hangsúlyozta ki. Nagy hatást gyakorolt a filozófiai gondolkodókra, valamint a harcművészekre is...

image description

Nemzetközi kapcsolataink

A Shurenkan Aikido Sportegyesület több, nemzeteken átívelő baráti, és szakmai kapcsolatot tart fent aikido dojokkal és szervezetekkel.

Ulf Evenas Aikido Center

A Takemusu Aiki európai vezetőjének, Ulf Evenas shihan központi dojoja.

Aikido Igarashi Dojo

Az Igarashi Kazuo Shihan által alapított nemzetközi dojohálózat.

Aikido Masuda Dojo

A japánban, Masuda Manabu sensei által alapított dojok csoportja.

Aikido Iyasaka Dojo

Urban Aldenkit shihan által alapított és vezetett dojo Svédországban.

Aikido Kobayashi Dojo

Kobayashi Yasuo shihan által alapított nemzetközi dojohálózat.

Aikido Novi Beograd

Az Aikido Kobayashi Dojok szerbiai dojohálózata.

Dojok.

Az Aikido Shurenkan Dojo oktatási helyszínei

Információk

image description

Amennyiben a sportegyesület Dunakeszin, Pilisszentivánon, Csillaghegyen, vagy Budajenőn, illetve Hűvösvölgyben található dojojában szeretné az aikido harcművészetét gyakorolni , jelentkezését bármikor szívesen fogadjuk, csoportjainkhoz folyamatosan lehet csatlakozni. Oktatóink által tartott edzéseink minden érdeklődő számára szabadon megtekinthetők a gyakorlások időpontjában, nem szükséges előre jeleznie szándékát. Minden kedves látogatót megkérünk, hogy legyen szíves az aikido edzés kezdete előtt érkezni, és távozásával lehetőleg várja meg az óra végét!

Második edzést követően e-mailon kapja meg a csatlakozni kívánó személy az online adatbekérő lapot, mely kitöltésével, és az első havi tagsági díj befizetésével csatlakozhat a csoportokhoz.

image description

Az újonnan csatlakozók számára az első edzés ingyenes! Amikor második alkalommal jön gyakorolni, az edzés kezdete előtt kérjük az aktuális hónapra szóló tagsági díjat befizetni. Aikido egyesületünk éves tagsági díját minden év elején, január hónapban kell kiegyenlíteni, ez beiratkozástól az adott év végéig érvényes, a havi tagsági díj az adott hónapra szól.

A tagsági díjat minden hónap 15. - ig kell befizetni. A gyermekek, valamint a felnőttek (egyesületi tagok) a havi díjat 10 hónapon keresztül (szeptember - június) fizetik egyenlő bontásban (vagy beiratkozástól az év végéig arányosan). A havi tagdíj fizetése részvételtől független, a tagság folyamatos fenntartását szolgálja. Az összeget nem befolyásolják a szünetek, a nyaralások, Félhavi díj, edzésdíj, stb. fizetésére nincs lehetőség.

Érvényes tagság esetén a dojohoz tartozó összes helyszín edzései szabadon látogathatóak. Ha nem tagja dojonknak, más klubban gyakorol, de szeretne részt venni edzésünkön, ebben az esetben lehetősége van edzésdíjat fizetni, melynek összege 4500,- Ft/edzés.

image description

A Shurenkan Aikido Sportegyesület minden teljes jogú gyermek és felnőtt tagja számára 24 órás, az egész világra kiterjedő baleset biztosítást nyújt, mely semmilyen plusz költséget nem jelent az aikido oktatásban résztvevő tagjaink számára.

Térítéssel, kárrendezéssel, biztosítási termékleírással kapcsolatban személyesen érdeklődjön!


A baleset biztosítás minden tagra érvényes, kiterjed a normál gyakorlásokra, edzőtáborokra, szemináriumokra, kirándulásokra egyaránt, melyet az egyesület szervez! Érvényes ezen kívül a nap 24 órájában az egész világon, bármilyen tevékenységre!

A szolgáltatás káresemény bekövetkeztekor az egyesület igazolásával vehető igénybe, ennek feltétele a gyakorlóra vonatkozó kötelezettségek teljesítése, a tagság fenntartása, a havi tagsági díjak megfizetése!

A gyakorlásokon csak baleset biztosítással lehet részt venni!

image description

2017.01.02 - től a Shurenkan Aikido Sportegyesület hivatalosan is bevezette, és rendszerbe állította a szakértői közreműködésével fejlesztett és folyamatos fejlesztés alatt álló KENJADO™ Digitális Dojo Adminisztrációs rendszert, mely az egyesület összes oktatási helyszínén elérhetővé tagjaink számára.


BELÉPÉS

Egyéb információk

Az edzéseken aikido-giben folyik a gyakorlás. Az első néhány edzés alkalmával (1 hónap) nem kötelező a keiko-gi viselése, lehetősége van tréningruhában részt venni a foglakozásokon, de a későbbiekben szükséges az edzőruha megvásárlása. Az aikido-gi beszerzésében igény esetén segítünk, a Shurenkan e-Bolt ban minden szükséges termék, és eszköz beszerezhető kedvező áron, rövid idő alatt.

Az Aikido Shurenkan Dojo a Tozando (Japán, Kyotó) 4. szintű hivatalos partnere, így az eredeti Japán gyakorlóruházatok, és eszközök beszerzésében is segítségére tudunk lenni mindenikek.

A vásárolható ruhák árai mérettől és minőségtől (márkától) függően változóak. A gyerekruhák 8000 – 10000,- Ft, a felnőtt ruhák 19000 – 25000,- Ft közötti áron kaphatóak.

Nemzeti ünnepek napján és munkaszüneti napokon az edzés szünetel, illetve decemberben a két ünnep között. A nyári hónapok alatt (jún. 30 - tól szept. 01 - ig, nyári edzésrend) a Pilisszentiván dojoban a szombati edzések szünetelnek. Ez idő alatt a Dunakeszi dojoban a gyakorlások csak a szerdai napokon kerülnek megrendezésre, a Csillaghegy dojoban az előre meghirdetett időpontokban vannak edzések. Június közepétől szeptembreig a Budajenő dojoban a gyakorlások szünetelnek. Egyéb év közbeni edzésrend változásokról időben tájékoztatást kap a tagság.
Ha több információra van szüksége az edzésekkel, magánórákkal kapcsolatban, keressen meg minket személyesen vagy a kapcsolat oldalunkon található elérhetőségek valamelyikén, esetleg küldjön emailt weboldalunkon keresztül.

A Shurenkan Aikido Sportegyesület edzései, edzésrendje

Az oldalon megtalálható a csoportok összesített edzésrendje, valamint a dojok helyszínei egy térképen bejelölve. A helyszínek részletes adatainak eléréséhez, kérem válassza a kinyíló menüből az adott várost. Ezen kívül megtalálhatóak az edzések, és a jelentkezés információi.
 

Edzésvezető: Hochstrasser Norbert 6. Dan (Aikikai) Dojocho - A dojo vezetője, Elnök
 

Dunakeszi Pilisszentiván Aquincum Budajenő Hűvösvölgy
  Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek Szombat
Ovis           16:00 - 16:45       10:15 - 11:00
Gyerek I. 17:00 - 17:55  17:00 - 17:50 16:00 - 17:00 17:00 - 18:00 17:00 - 17:55  17:00 - 17:50 16:00 - 17:00 17:00 - 18:00    
Gyerek II. 18:00 - 18:55 18:00 - 18:50   18:00 - 19:00  18:00 - 18:55 18:00 - 18:50 17:15 - 18:15  18:00 - 19:00    09:15 - 10:15
Gyerek III.     17:15 - 18:15             10:30 - 11:30
Felnőtt  19:00 - 20:30 19:00 - 20:30 18:30 - 20:00 19:00 - 20:00  19:00 - 20:30  19:00 - 20:30 18:30 - 20:00 19:00 - 20:00 *Aikido műhely  07:30 - 09:00 **

 

  • *Az Aikido műhely egy havonta megrendezett haladó edzés. Részletek ITT.
  • **Minden hónap harmadik szombat reggeli edzése instruktori gyakorlás. Részvételi lehetőség az előre meghívottak számára elérhető.

Térkép: