Image Background

Bor Anna Luca

2. dan (Aikikai)

image description

Bor Anna Luca

Asszisztens

2003 decemberében kezdett aikidozni, amikor is 6 éves volt, és az általános iskolát kezdte. Hihetetlen, de igaz, hogy ez majdnem 13 éve kezdődött. Rengeteg mindent tanult ezalatt a 13 év alatt. Azontúl, hogy az aikido alapjait gyerekcsoportban sajátította el, megtanulta a helyes viselkedést, fegyelmet, összetartást. Ennek köszönhetően megtudta, milyen érzés egy csapathoz, közösséghez tartozni és együtt csinálni valamit töretlenül. Nagyon szeretett a gyerekcsoportba járni, mai napig emlékszik szinte minden élményre amit ott szerzett.

2009-ben majdnem 6 év után a gyerekfokozatok végére érve, felnőtt csoportba került, ami teljesen más élményt adott neki. Itt már „felnőttként” gyakorolhat komolyabb technikákat. Remek hangulatú edzéseken vett/vesz részt és különleges dolgokat tanul. Imád aikidozni, nincs olyan, hogy ne lenne kedve edzésre jönni, és kitartóan csinálja amíg csak tudja.

2013-tól asszisztensként vesz részt a Shurenkan Aikido Sportegyesület életében. Időnként gyerekedzéseket is tart, ami talán egyik legnagyobb öröme és élménye életének.

2014 augusztusában Masuda Manabu 6. danos sensei előtt megszerezte 1.dan fokozatát, ami számára hatalmas dolog.

Véleménye szerint a gyerekek is, felnőttek is nagyon kötődnek ehhez a sporthoz, életstílushoz. Már nem is tudná az életét elképzelni aikido nélkül, nagyon örül, hogy ennek az egésznek a részese lehet. :-)

 • Életkor
  0 év
 • Akidoban eltöltött év
  0 év
 • Oktatói státusz
  0 év
 • Saját dojo
  0 év

Oktatói Csoport

A Shurenkan Aikido Sportegyesület Oktatói csoportja.